SIERRA NEVADA

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada, een gebergte in Andalusië. Het is het tweede grootste gebergte van West-Europa. De naam betekent “Besneeuwde bergketen”. Op grote delen ligt sneeuw waar geskied kan worden.

Nationaal Park Sierra Nevada
Dit natuurpark beslaat een deel van de Sierra Nevada. Er zijn veel verschillende landschappen met een bloeiende flora en fauna. Doordat de hoogteverschillen in e Sierra Nevada, zijn er ook verschillende klimaten. Hierdoor zijn er ook veel verschillende soorten vegetatie te vinden. U vindt hier meer dan 20% van alle plantensoorten in Spanje. Dit staat gelijk aan zo’n 2.100 soorten planten. Er zijn ook veel diersoorten te vinden: van de Spaanse berggeit tot vossen en wilde katten. Daarnaast zijn er zo’n 60 vogelsoorten te spotten.

Skiën in de Sierra Nevada
Houdt u van skiën? Dan is de Sierra Nevada zeker wat voor u. Er bevinden zich 85km aan pistes. Dit skigebied in de Sierra Nevada heet Solynieve. Dit betekent “Zon en sneeuw”. Er zijn twee bekende dorpjes: Pradollano en Borreguiles. Het leuke aan de Sierra Nevada is, dat u hier een ski- en zonvakantie kan combineren. De Costa del Sol ligt er op twee uur rijden vandaan. Het skiseizoen van de Sierra Nevada is normaal gesproken van november tot en met april. In deze maanden kan het nog best warm zijn in Andalusië en schijnt de zon regelmatig.Om altijd sneeuwgarantie te kunnen bieden, zijn er sneeuwkanonnen. Er zijn veel verschillende pistes:
• 17 groene pistes;
• 40 blauwe pistes;
• 52 rode pistes;
• 7 zwarte pistes.

Even geen zin meer om te skiën? Voor een stop kunt u terecht bij één van de tien eetgelegenheden op de piste. Bij Bocadillería El Campanario kunt u lekkere sandwiches halen. Daarnaast heeft u bij dit tentje op het zonnige terras een panoramisch uitzicht over de piste! Voor de kids is een trip naar de Sierra Nevada ook ontzettend leuk. Er zijn verschillende klasjes waar hen het skiën wordt geleerd. In de winter worden er diverse activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor de kinderen, maar ook voor u! Zo kan er worden geschaatst, gerodeld en wordt er een Mini Olympische Winterspelen georganiseerd.Wat te doen na een dag skiën of snowboarden? Er is onder andere een spa, er kan geshopt worden en er zijn natuurlijk après-ski feestjes! Voor meer informatie (in het Engels) kunt u op de website van de Sierra Nevada kijken.

Trip naar de Sierra Nevada
Vanaf Granada is het slechts een half uurtje met de auto om bij de Sierra Nevada te komen. U kunt er ook voor kiezen om met de bus naar de Sierra Nevada te gaan. Dit gaat via het busbedrijf Autocares Bonal. In het skiseizoen rijdt deze bus om de paar uur. Buiten het skiseizoen gaat de bus maar één keer heen en weer. Heen wordt er verzameld bij het busstation Granada en terug op de parkeerplaats bij Pradollano. De kaarten voor deze busreis kunt u alleen op het busstation kopen! Het is ook handig om deze buskaart een paar dagen van tevoren te halen. Daarnaast is het aan te raden om ongeveer 20 à 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn op het station.

 

VERDER NAAR WANDELEN